Nieuw BTW-nummer eenmanszaken afgegeven

Nieuws

In juli 2019 informeerden wij u, middels dit bericht,  over de komst van een nieuw BTW-nummer voor eenmanszaken per 1 januari 2020. Dit nieuwe nummer heet het btw-identificatienummer (btw-id). Het btw-id wordt gebruikt voor alle zakelijke contacten. Het huidige BTW nummer (omzetbelastingnummer) blijft alleen in gebruik voor correspondentie met de Belastingdienst.

Op dit moment verstuurt de Belastingdienst brieven met daarin de opgave van de nieuwe btw-identificatienummers voor eenmanszaken.

Waar krijgt u mee te maken?

Voor eenmanszaken; Per 1 januari 2020 moet het BTW-id op bijvoorbeeld de website en facturen staan. Het oude nummer moet verwijderd worden. Bij gebruik van administratiesoftware voor bijvoorbeeld het maken van facturen, moet op 1 januari 2020 het nummer worden aangepast.

Voor alle ondernemers; Bij ontvangst van crediteurenfacturen van eenmanszaken zal het nieuwe nummer verschijnen. Automatische boekhoudsoftware werkt nu mede op basis van het BTW nummer dat voorkomt in het UBL-bericht of op de pdf staat. De nieuwe nummers zullen verwerkt moeten worden in de crediteurenadministratie.

Wij verwachten dat de komende maanden alle softwareleveranciers hun software hierop zullen gaan aanpassen. Wij houden dat voor u in de gaten.

Meer zoeken op: