Corona hulpmaatregelen en EH3-herkenning

Nieuws

Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers te verzachten volgen de maatregelen elkaar snel op. Vandaar dat wij u met deze nieuwsbrief graag een aanvulling willen geven over de regelingen per heden.

E-Herkenning niveau EH3

Op dit moment zijn de meeste regelingen nog niet open voor deelname. De belangrijkste, de NOW die tot maximaal 90% van de loonsom compenseert is nog niet af. Het UWV werkt op dit moment nog hard aan deze regeling.

BELANGRIJK: om deze NOW-maatregel aan te kunnen vragen moet u als werkgever over een EH3-Herkenningsmiddel beschikken.
Vermoedelijk is het niet mogelijk dat ons kantoor deze regeling zomaar namens derden (onze relaties) kan aanvragen. Voor wie gebruik wil maken van de NOW of denkt dit in de toekomst te moeten doen, moet dus een actief werkend EH3-herkenningsmiddel hebben. Heeft u die niet? Dan is actie noodzakelijk. Aanvraag van EH3 duurt dagen of langer, omdat men in persoon gecontroleerd wordt bij u thuis of op werk, om uw identiteit vast te stellen. Onze medewerkers kunnen u helpen met het proces, maar niet het de autorisatie zelf. Voor wie nog geen EH3 heeft, adviseren wij om dit zo snel mogelijk aan te vragen of contact op te nemen met de adviseurs bij ons kantoor.

Klik hier voor meer informatie over de e-herkenningsaanvraag

Noodloket: Compensatie getroffen sectoren

Bedrijven die direct getroffen zijn door de verplichte sluitingen en moeilijk hun omzet kunnen inhalen krijgen een eenmalig bedrag ter dekking van lopende kosten. Dit bedrag bedraagt € 4.000 per onderneming. Aanvraag en afwikkeling zal worden uitgevoerd door de Rijksdienst voor ondernemend Nederland. RVO. Hier voor meer informatie.
Sectoren die hier gebruik van kunnen maken zijn: Kappers, Casino’s, Sportclubs, Sauna’s, Visagisten, Nagelstudio’s, Horeca, Fitnessclubs, Reisbranche en schoonheidssalons.

Meer zoeken op: