Prinsjesdag 2022, Belastingplan 2023

Nieuws

Traditiegetrouw zijn deze week de plannen van ons kabinet voor 2023 gepresenteerd.

De algemene tendens is dat er een kleine daling is van de belastingdruk op arbeid, circa 1%. De belastingdruk voor zelfstandigen, BV’s en mensen met vermogen in box3 neemt toe. Uiteraard is het zo dat het werkelijke effect afhangt van ieders individuele situatie en of de toeslagen een rol spelen.

Door alle regelingen en berekeningsmethodes die er op dit moment bestaan, valt op dat de totale belastingdruk voor particulieren en bedrijven vreemde schommelingen kent. Met een slimme planning van winst, investeringen, dividend en salarishoogte valt meer dan ooit veel voordeel te behalen.
Onze adviseurs staan voor u klaar om samen met u uw optimale inkomensplanning te maken.

Voor ondernemers met eigen (bestel)auto’s, wijzen wij extra op de aanpassingen qua bijtelling, km-vergoeding en de afschaffing vanaf 2025 van de BPM vrijstelling op grijs kenteken auto’s en bestelbussen.

Via onderstaande links kunt u onze NOAB Prinsjesdag special lezen.

Prinsjesdag Special voor Particulieren en IB-ondernemers

Prinsjesdag Special voor de DGA en de B.V.

Meer zoeken op: