Huurtoeslag

Tegenwoordig lijkt alles steeds duurder te worden. Dit geldt ook voor de huurprijzen. Bent u een groot deel van uw inkomen kwijt aan de huur, dan kunt in aanmerking komen voor huurtoeslag.

U kunt alleen huurtoeslag ontvangen als u een zelfstandige woonruimte huurt. Dit betekent dat u een woning heeft met een eigen toegangsdeur die u van buiten en van binnen op slot kunt doen. Er moet in ieder geval aanwezig zijn: een eigen woon(slaap)kamer, een eigen toilet met waterspoeling en een eigen keuken met aanrecht, aan- en afvoer voor water en een aansluitingspunt voor een kooktoestel.

Vaak wordt er naast de huur ook betaald voor een gedeelte servicekosten. Deze kunnen in de meeste gevallen mee worden genomen in uw verzoek om huurtoeslag.

In bijzondere gevallen kunt u toch toeslag ontvangen terwijl u niet aan alle voorwaarden voldoet of kunt u meer ontvangen dan normaal. We spreken hierbij over gevallen waarbij u in een aangepaste woning woont in verband met een handicap of bij een huishouden van meer dan 8 personen bijvoorbeeld.

Uw persoonlijke situatie is dus zeer bepalend. Went Administratie kan voor uw exacte situatie berekenen of u recht heeft op huurtoeslag en om welk bedrag op jaarbasis het dan gaat. Wij zorgen ervoor dat u optimaal ontvangt waar u recht op heeft en dat u niet voor verrassingen komt te staan, waardoor u achteraf de toeslag terug moet betalen. Wij staan graag klaar bij het indienen van uw verzoek om huurtoeslag.

Wilt u een afspraak maken voor belastingadvies? Bel 071-5314686, stuur een mail naar info@wentadvies.nl of stuur een berichtje via deze website.