Omzetbelasting

Als ondernemer heeft u te maken met de Belasting over de Toegevoegde Waarde, oftewel BTW. De btw dient elke maand, kwartaal of elk jaar uitgerekend te worden en aangegeven in een aangifte omzetbelasting. Tenzij er een vrijstelling voor u van toepassing is. Het hele btw-systeem is er op gericht dat de eindgebruiker, dus de consument, de btw betaalt. Als ondernemer berekent u btw over de omzet van uw diensten of verkoop van artikelen. U bent in feite de ‘inner’ voor de Belastingdienst en draagt de ontvangen btw van uw consument gelijk af aan de Belastingdienst. Daarentegen mag u de door u betaalde BTW voor zakelijke kosten terugvorderen van de Belastingdienst. U zult begrijpen dat een goede administratie de basis is voor uw btw-aangifte. U bent daarvoor bij Went Administratie aan het juiste adres!

Wij zullen de administratie voor u verzorgen of als u deze zelf verwerkt, nakijken op juistheid voor onder andere de omzetbelasting. Wij kunnen de omzetbelasting, afhankelijk van uw aangiftetijdvak, maandelijks, per kwartaal of jaar voor u aangeven. Door de aangiften juist en tijdig in te dienen en te betalen, voorkomt u boetes.

De omzetbelasting is een veelomvattende belastingvorm met fiscaal gezien veel regels en uitzonderingen. Hoe zit het nu met de omzetbelasting als u tweedehands artikelen koopt of als u levert aan het buitenland bijvoorbeeld? Of goederen koopt in het buitenland? Landen hanteren verschillende omzetbelastingtarieven. En maakt het daarbij nog verschil of dat binnen of buiten Europa is? En wie vallen er dan onder de zogeheten vrijstellingen? En wat houdt de btw-verleggingsregeling in? En wanneer zijn kosten nu zakelijk (te denken valt aan restaurantbonnen bijvoorbeeld) en kunnen we de btw terugvorderen? Wat gebeurd er als ik een product voornamelijk voor zakelijk gebruik koop, maar soms toch ook privé gebruik? Mag ik dan toch de BTW terugvorderen? En hoe zit het met de regels van auto’s op de zaak en de omzetbelasting? En wist u dat er een speciale regeling bestaat voor ‘kleine’ ondernemers voor de omzetbelasting?

Kortom, het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle ins en outs van de omzetbelasting. Went administratie en belastingadvies is u graag van dienst en gaat verder dan alleen het indienen van uw aangifte omzetbelasting. Wij adviseren u bijvoorbeeld ook over wat de btw-factuurvereisten zijn en over het op de juiste wijze bewaren van uw administratie voor de omzetbelasting.

Wilt u een afspraak maken voor belastingadvies? Bel 071-5314686, stuur een mail naar info@wentadvies.nl of stuur een berichtje via deze website.