Zorgtoeslag

Vrijwel alle Nederlanders betalen premie voor een zorgverzekering. De zorgkosten in Nederland zijn hoog en daarom de premies voor de zorgverzekeringen. Afhankelijk van uw (gezamenlijke) inkomen kunt u recht hebben op een tegemoetkoming in deze zorgkosten. Niet van uw zorgverzekeraar zelf, maar van de Belastingdienst. Deze tegemoetkoming wordt zorgtoeslag genoemd en dient apart te worden aangevraagd bij de Belastingdienst. Went Administratie kan op basis van uw (gezamenlijke) inkomen nagaan of u recht heeft op deze toeslag en de toeslag voor u aanvragen. Het is belangrijk om goed na te gaan of er recht is op de toeslag, want deze is wel degelijk aan regels verbonden.

Zo komt u in het kort alleen in aanmerking als u 18 jaar of ouder bent, een Nederlandse zorgverzekering heeft, uw inkomen niet te hoog is en u een Nederlandse nationaliteit heeft of een geldige verblijfsvergunning. Mocht u in het buitenland wonen dan gelden er andere voorwaarden.

Voor kinderen onder de 18 jaar kan er geen zorgtoeslag worden aangevraagd, omdat zij tot hun 18e jaar gratis zijn meeverzekerd bij uw zorgverzekeraar.

In principe hoeft u maar één keer zorgtoeslag aan te vragen, daarna krijgt u het elk jaar vanzelf. Aan het eind van het jaar krijgt u bericht over de hoogte van uw zorgtoeslag voor het volgende jaar. Echter is het wel belangrijk om wijzigingen op uw situatie tijdig door te geven aan de Belastingdienst. De Belastingdienst kan de hoogte van uw toeslag dan aanpassen aan de nieuwe situatie.  Zo voorkomt u dat u te weinig toeslag ontvangt of teveel, waardoor u achteraf het teveel ontvangen bedrag moet terugbetalen. Went Administratie let voor u op de wijzigingen in uw situatie en geeft deze voor u door aan de Belastingdienst. Ook voor het eventueel weer stopzetten van de toeslag kunnen wij u van dienst zijn.

Wilt u een afspraak maken voor belastingadvies? Bel 071-5314686, stuur een mail naar info@wentadvies.nl of stuur een berichtje via deze website.